Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@22:51:39 GMT

سقوط تازه لیر

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۸۲۵۱۷

سقوط تازه لیر

ارزش لیر، واحد پول ترکیه روز دوشنبه همزمان با افزایش نگرانی‌ها از سیاست ارزی دولت این کشور و تورم روزافزون باز هم کاهش یافت.

به گزارش یورونیوز، کاهش ۰.۴ درصدی ارزش لیر باعث شد تا هر دلار آمریکا معادل ۱۷.۸۳۳۵ لیر معامله شود. این رقم کمترین میزان ارزش لیر از ماه دسامبر ۲۰۲۱ تاکنون به شمار می‌رود.

هر دلار آمریکا در آن زمان که اوج بحران ارزی در ترکیه محسوب می‌شد به ازای ۱۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴ لیر معامله شده بود.

لیر ترکیه طی ماه جاری میلادی به طور مستمر ۶.۳ درصد از ارزش خود را از دست داده است.

توجه بسیاری از فعالان بازار ارز ترکیه به گزارش بانک مرکزی این کشور از نرخ تورم و افزایش نرخ بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا معطوف شده است.

بانک مرکزی ترکیه قرار است روز پنجشنبه گزارش سه ماهه خود از نرخ تورم را منتشر کند. انتظار می‌رود که تخمین این نهاد از نرخ تورم در پایان سال جاری میلادی بار دیگر فراتر از تخمین‌های قبلی باشد. بانک مرکزی ترکیه پیش از این تورم ۴۲.۸ درصدی را برای پایان سال جاری میلادی پیش‌بینی کرده بود.

تورم کنونی در ترکیه به دنبال اتخاذ سیاست نامتعارف کاهش نرخ بهره بانکی آغاز شد. کاهش نرخ بهره باعث شد تا لیر ترکیه سال گذشته ۴۴ درصد از ارزش خود را از دست بدهد. ارزش واحد پول ترکیه طی سال جاری نیز ۲۶ درصد کاهش یافته است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: لیر ترکیه بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۸۲۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد

مدیرکل گمرک استان زنجان گفت: ترکیه با سهم ارزشی حدود ۵۶ درصد، عراق با ۲۶ درصد و امارات با حدود پنج درصد از جمله کشورهای مقصد محصولات صادراتی زنجان طی سال گذشته بود.

زین‌العابدین گنج‌خانلو در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: طی سال گذشته عمده کالای صادراتی این استان شامل شمش روی، ترانسفورماتور و متعلقات، پروفیل، میلگرد، نبشی، شمش فولادی، مفتول مسی، فیلم پروپیلن، اسید سولفونیک، کنسانتره روی، لبنیات، شمش سرب، کاغذ فلوتینگ، تست لاینر و مقوا بود.

وی افزود: ترکیه با سهم ارزشی حدود ۵۶ درصد، عراق با ۲۶ درصد و امارات با حدود پنج درصد از جمله کشورهای مقصد محصولات صادراتی زنجان طی سال گذشته بود.

مدیرکل گمرک استان زنجان گفت: در این مدت حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن کالا به ارزش تقریبی ۳۱ میلیون دلار از گمرک استان صادر شده است که به لحاظ ارزش حدود ۲۶ درصد افزایش و از نظر وزن ۱۴ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل دارد.

گنج‌خانلو ادامه داد: همچنین ۳۴ هزار تن کالا به ارزش بیش از ۱۰.۶ میلیون دلار به صورت موقت وارد استان شده است که نسبت به سال گذشته از نظر ارزش ۱۸ درصد و از نظر وزن ۱۹ درصد افزایش دارد.

مدیرکل گمرک استان زنجان با اشاره به افزایش ۲۶ درصدی صادرات از گمرک زنجان گفت: همچنین در رویه ورود موقت نیز شاهد افزایش هستیم که امیدواریم با رونق فعالیت واحدهای صنعتی استان، سطح تجارت خارجی نیز افزایش پیدا کند.

وی افزود: در این مدت همچنین واردات قطعی بیش از ۲۴.۵ میلیون دلار کالا به وزن بیش از ۱۴ هزار تن ثبت شده است که نسبت به سال گذشته از نظر ارزش ۵۹ درصد کاهش و از نظر وزنی ۴۲ درصد کاهش دارد.

کد خبر 748375

دیگر خبرها

  • پای نفت برای صعود قیمت بسته می‌شود
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • ۵۶ درصد صادرات زنجان به کشور ترکیه اختصاص دارد
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • بانک مرکزی آرژانتین، نرخ بهره را کاهش داد
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • سیاست بانک ترکیه تغییر نکرد
  • صادرات خودروی سواری از ترکیه طی ۳ ماه از ۲.۵ میلیارد دلار گذشت
  • کاهش غیر منتظره نرخ تورم در حوزه پولی یورو /انتظارات بازار و بانک مرکزی اروپا
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی